Elkészítés: A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a szódabikarbónát és a sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)
Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.
Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 teáskanál olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk, és a serpenyőt finoman körbebillentve oszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. 1 percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalnak elég fél perc. Borítsuk tányérra.
Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.
A kész palacsintákat tálalásig fedjük le egy másik tányérral, és bugyoláljuk be konyharuhával, hogy friss maradjon.
Töltsük bármivel vagy együk porcukorral meghintve. Ennek ugyanis önmagában is van íze.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre