Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-narancsos bodzaszörp

120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat leöblítjük, és nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük. A jól megmosott citromot és narancsot felszeleteljük, kicsorgó levét a bodzára öntjük, majd a citrom- és
  2. narancskarikákat is hozzáadjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy kissé ellepje, és állni hagyjuk 24 órát, időközönként megkeverjük.
  3. A sziruphoz a vízhez hozzáadjuk a cukrot, lassan felforraljuk, majd hagyjuk forrni addig, míg kissé besűrűsödik. A barnacukortól színesebbé és karamelles ízűvé válik.
  4. Másnap leszűrjük a szörpalapot, az ízesítőket jól kipréseljük, és az elkészített, langyosra hűtött sziruppal összekeverjük.

Megjegyzés

A bodzaszörpöt ízesíthetjük pl. citrom-ananász, menta-citrom stb. hozzáadásával. Hígíthatjuk vízzel, habzóborral, pezsgővel, teával stb.. Hígítás nélkül ételek, sütemények, fagylaltok ízesíthetők a szörppel. A szörpöt fagyaszthatjuk is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss