Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-mustáros húsgolyó mákos metélttel

60 perc
egyszerű
költséges
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A petrezselyemzöldet lecsipkedjük a száráról, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd szintén felvágjuk apróra. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából, majd meghempergetjük a kukoricalisztbe.
  2. Az olajat felhevítjük, majd óvatosan belehelyezzük a húsgolyókat, és mérsékelt lángon, többször átfordítva, pár perc alatt szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból.
  3. Az olajat egy serpenyőbe kanalazzuk, beletesszük az előzőleg megsütött húsgolyókat, majd felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és pár percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a mustárt, a mézet, a főzőtejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd kevergetve főzzük pár percig, míg a szósz kissé besűrűsödik (citromlevet ízlés szerint adjunk hozzá).
  4. A mákot egy teflonserpenyőbe tesszük, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük. Amikor a mák megpörkölődött, rögtön átöntjük egy tányérra, majd kihűtjük (mindenképpen öntsük ki a forró serpenyőből, mert különben meg fog égni, és keserű lesz). A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. (Én házi tésztát gyúrtam, de ízlés szerint bolti tésztát is használhatunk.)
  5. Egy edényben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett tésztát, megszórjuk egy csipet sóval és a pörkölt mákkal, majd összeforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a tésztát és a húsgolyókat a tányérra helyezzük, majd meglocsoljuk a citromos-mustáros szósszal, és úgy kínáljuk.

 

Megjegyzés

Lehet kissé furán hangzik, de a fűszeres húsgolyók jól összeillenek a mákos metélttel.... így csakis ajánlani tudom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss