Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos morzsakocka (bögrés recept)

75 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 22,5 dkg mascarpone
  • 1/4 bögre cukor
  • 1 db tojás
  • 1,5 tk citromlé
  • A tésztához:
  • 1,5 bögre liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 1/2 bögre olaj
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 bögre natúr görög joghurt
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 1 tk citromlé
  • A morzsatésztához:
  • 1/2 bögre liszt
  • 1/4 bögre cukor
  • 2 ek hideg vaj

Elkészítés

  1. A krémhez simára keverjük a mascarponét a cukorral, a tojással és a citromlével.
  2. A tésztához elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban habosra keverjük az olajat, a cukrot és a tojást, majd hozzáadjuk a joghurtot egy kevés reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt. Ezután beledolgozzuk a lisztes elegyet.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és rákanalazzuk a mascarponés krémet.
  4. A lisztet, a cukrot és a vajat morzsás állagúra dolgozzuk. A tepsibe szórjuk, és 175 fokos sütőben 45 percig sütjük süteményt. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Felkockázva kínáljuk. Ízlés szerint meghinthetjük némi porcukorral.

    Citromos sütik >>> 

    Joghurtos finomságok >>> 

    MASCARPONÉS CSODÁK >>> 

Megjegyzés

A bögre 2,5 dl-es. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss