A friss gyömbérgyökeret megtisztítjuk és felaprítjuk. A vizet felforraljuk, majd lassú tűzön 10 percig főzzük benne a gyömbért. Leszűrjük, majd langyosra hűtjük.
Ízlés szerint néhány kanál mézzel és a citrom kifacsart levével ízesítjük.
A gyömbérteát már sok ezer éve használják gyógyításban, mert erős tisztító hatású, és segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól, és erősíti az immunrendszert. Az őszi- téli időszakban az egyik legjobb a megfázás megelőzésére és gyógyítására. Segít a légutakat felszabadítani és csökkenti a tüneteket. A gyömbértea gyulladáscsökkentő, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Továbbá segít az ízületi és izomfájdalmak esetén is. Javítja az emésztést, jótékony a hányingernél, puffadásnál és javítja az étvágyat is. Jó tanács: a mézet soha ne tedd a tűzforró teába, mert méreganyagot ("ama"-t) termel, mindig várd meg amíg visszahűl. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!