hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos linzer II.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukorral elkevert sütőport. Közepébe mélyedést készítünk, ide jön a citromlé és a reszelt citromhéj, valamint a tojás. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk. Ha van időnk, pihentessük kb. 1 órát a hűtőben, de ha nincs, az sem baj.

Erősen lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk tükörszimmetrikus formákkal (csillag, szív, fenyő, bizonyos virágok, pillangó...), amiket össze szeretnénk ragasztani, és bármilyennel, ha keksznek szeretnénk megtartani. A linzernek való formák felét középen kilyukasztjuk.

Sütőpapíros tepsin 175 fokos sütőben kb. 10 perc alatt halványsárgára sütjük, kihűtjük. Néhány órával a fogyasztás előtt az összeragasztást is meg kell ejteni, hogy kellően megpuhuljon a keksz.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss