Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-krémsajtos pite

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet megdaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a vajat, és addig keverjük, míg nedves homok állagot kap. Egy piteformaba belenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A töltelékhez a 2 egész tojást és 3 tojássárgát a cukorral és a keményítővel krémesre keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és a tejszínt, közepes lángon 4-5 percig kevergetve főzzük.
  4. A tűzről levéve hozzákeverjük a 4 evőkanál vízzel elkevert zselatint, majd a krémsajtot, simára keverjük robotgéppel. A krémbe óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert maradék 3 tojásfehérjét, és a kihűlt kekszes alapra simítjuk.
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss