hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-krémes kocka

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz. 4 cipóra osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk (23×34). A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük az első lapot.
  2. Bőven megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután rátesszük a másik lapot, és 200 fokos sütőben szép világosra megsütjük. Ha elkészült, félretesszük. A másik 2 lapot külön-külön megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük a tejjel, felfőzzük, kihűtjük. A puha vajjal kihabosítjuk a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beletesszük. A krémet úgy osztjuk el 3 felé, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
  4. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a kihűlt diós, lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszünk. Majd beborítjuk a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzunk a krémbe, megszórjuk csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.

MASCARPONÉS-CITROMOS TORTA>>> 

CITROMOS-MÁKOS KEVERT SÜTEMÉNY>>> 

CITROMOS TORTÁCSKA>>> 

 

Megjegyzés

Hétvégi süteményünk, finom puha krémes sütemény. Szeretettel ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek