Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos kocka II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pisótához:
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőanál fehérliszt
  • 0,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • fél üvegcse vanília-aroma
  • 2 db citrom

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s hozzáadunk közben 1 csomag vaníliás cukrot. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet és a sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.

Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával lefedjük, hogy ne száradjon ki.

Az egyik citromot vékonyan felszeleteljük. Egy kis sütőformát vagy őzgerincet kibélellünk alufóliával, és belerakosgatjuk a citromkarikákat.

A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral. Vaníliapudingot főzünk a hozzávalókból (5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, fél üvegcse vanília-aroma), majd a másik citrom héját belereszeljük, a levét is hozzáfacsarjuk, s jól elkeverjük, majd a margarint is belekeverjük.

A puding felét ráöntjük a citromokra, majd levágunk a piskótából egy darabot, hogy befedje azt, aztán ráöntjük a másik felét a pudingnak, végül lezárjuk a sütit még egy piskótaréteggel. Egy éjszakát pihen a hűtőben, és másnap lehet is szeletelni! :)

Megjegyzés

Még több kép a készítésről itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/variaciok-pudingos-sutikre.
- HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss