Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos kevert süti

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojássárgájával jó alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd több részletben a tojásos masszához adjuk. Ezt is jól összekeverjük, végül hozzádolgozzuk a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét, ami által egy laza tésztát kapunk.
  2. A tésztát egyenletesen elosztjuk egy nagyobb őzgerincformában, majd 170 fokon (közepes hőmérsékleten) kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Mivel a sütési idő sütéstől függően változhat úgy fél óra elteltével végeztzünk tűpróbát. Ha szükséges, süssük tovább, vagy emeljünk egy keveset a hőfokon.
  3. Mikor megsült, kiborítjuk a sütőformából és hűlni hagyjuk.
  4. citrom levét kicsavarjuk és 15 dkg porcukorral összekeverjük. Ezt kenőecset segítségével - vagy egy kisebb, csőrös edényből locsolva - több részletben a teljesen kihűlt tésztára kenjük.

MEGGYES-DIÓS KEVERT SÜTEMÉNY>>> 

KEVERT GRÍZES-TÚRÓS>>> 

KEVERT ALMÁS SZELET>>> 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss