hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-kakukkfüves csirkeszárnyak vajas tönkölybúzával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tönkölybúzát előző este beáztatjuk.

1 fej hagymát apróra vágunk, 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a leszűrt tönkölybúzát, felöntjük az alaplével, puhára főzzük (kb. 1 óra). Ha kell, vízzel pótoljuk az elfőtt nedvességet. A végén az összes vizet elfőzzük, elzárjuk a gázt, belekeverjük a maradék vajat. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit állni.

Közben a csirkeszárnyakat az ízületnél elvágjuk, egy tálban összeforgatjuk a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és az olívaolajjal. Beleszeljük (kb. fél centisre) a citromot. Ha van időnk, érlelhetjük pár órát, de én türelmetlen voltam. :)

Egy teflonserpenyőbe borítjuk az egészet, közepes lángon, időnként megforgatva készre sütjük (kb. 20-25 perc).

Ezek is érdekelhetnek