Görögsalátához egy üveg edényt kibélelünk a kockára vágott jégsalátával. Rárétegzzük a kisebb darabokra vágott kígyóuborkát, a koktélparadicsomot, és az apróra vágott lilahagymát. A saláta tetejére kockára vágott fetasajtot és olívabogyót teszünk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és meghintjük oregánóval, ezután berakjuk a hűtőbe.
A csirkemell elkészítéséhez edénybe öntjük a joghurtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a reszelt citromhéjat. A kockára vágott csirkemellet a joghurtos pácba forgatjuk.
Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, beletesszük a pácolt csirkemelleket, és alacsony hőfokon addig sütjük, amíg a folyadék el nem párolódik alóla, a joghurt pedig rásül a húsra.
A joghurtos csirkemellet a görögsalátával és párolt rizzsel tálaljuk.