Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos jérce

MME MME
4.8/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 másfél kg-os jérce,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 3 paradicsom,
  • 10 dkg kimagozott olajbogyó,
  • 6 szegfűszeg,
  • 6 szelet citrom,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • só,
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Elkészítés: A jól megtisztított, megmosott és feldarabolt jércét a megtisztított fokhagymával bedörzsöljük, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, alá és köré rakjuk a szegfűszeget, körülrakjuk paradicsomszeletekkel és félbevágott olajbogyóval, a tetejére citromszeleteket teszünk. Ráöntjük a bort és a citromlét, alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben, 190 fokon egy órát sütjük, amikor kivesszük, eltávolítjuk a szegfűszeget, és görög salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss