Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos hátszín faszénparázson

MME MME
4/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hátszínt megmossuk, ujjnyi vastagon fölszeleteljük, a széleit bevagdossuk, sóval meghintjük.

A citromokat alaposan megmossuk, az egyik sárga héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a másikat felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Összekeverjük az olajat a citrom levével, héjával, a ketchuppal, a mustárral, hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a hagymát, a fokhagymát és egy csipet borsot. A hússzeleteket jól záródó edénybe tesszük, megöntözzük a citromos-fűszeres olajjal, és legalább 1 napon át hűvös helyen érleljük.

Sütés előtt kiemeljük a hússzeleteket a pácléből, faszénparázs felett (vagy rostlapon, grillrácson) megsütjük. Sütés közben a visszamaradt páclével néhányszor meglocsoljuk.

Fóliában sült burgonyával, grillezett zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss