Elkészítés: A hátszínt megmossuk, ujjnyi vastagon fölszeleteljük, a széleit bevagdossuk, sóval meghintjük.
A citromokat alaposan megmossuk, az egyik sárga héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a másikat felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Összekeverjük az olajat a citrom levével, héjával, a ketchuppal, a mustárral, hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a hagymát, a fokhagymát és egy csipet borsot. A hússzeleteket jól záródó edénybe tesszük, megöntözzük a citromos-fűszeres olajjal, és legalább 1 napon át hűvös helyen érleljük.
Sütés előtt kiemeljük a hússzeleteket a pácléből, faszénparázs felett (vagy rostlapon, grillrácson) megsütjük. Sütés közben a visszamaradt páclével néhányszor meglocsoljuk.
Fóliában sült burgonyával, grillezett zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre