Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos halfilé

MME MME
1 4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A halfilét megsózzuk, megborsozzuk, fél citrom levével meglocsoljuk, és 15-20 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

Elkészítés: A felforrósított olajban a hal mindkét oldalát megsütjük, kiszedjük. A hagymát a hal sütésénél visszamaradt olajon megfonnyasztjuk. Gyömbérrel fűszerezzük, egy pohárnyi vízzel fölöntjük, a maradék citromok levével ízesítjük, egy keveset a héjából is belereszelünk. A tojásokat felverjük, a liszttel, kevés vízzel simára dolgozzuk. A hagymás lébe öntjük, kevergetve fölforraljuk. A sáfrányos szeklicével, a petrezselyemmel fűszerezzük, ha szükséges, utánasózzuk. Belehelyezzük a halszeleteket, összeforraljuk, és azon melegében kínálhatjuk is. Petrezselymes burgonya illik mellé köretnek.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag : 314 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss