Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percet előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A megmosott, megtörölt halat citromlével meglocsoljuk, sózzuk.
A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd óvatosan felöntjük a tejjel és a tejszínnel, borsozzuk. A forrástól számítva 2-3 percig főzzük. A reszelt sajt felét a mártásban megolvasztjuk.
Borssal, citromlével ízesítjük.
Hőálló tál aljába tesszük a pórékarikákat, meglocsoljuk a mártás felével, majd ráfektetjük a halakat, ráöntjük a maradék mártást, meghintjük a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 175 C fokon kb. 30 percig sütjük. Citromkarikával és kaporral díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre