Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-garnélás rizottó

45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és 8 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegessé dinszteljük. (Ha a vajhoz adunk hozzá olajat, akkor nem tud megégni). Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott 1 gerezd fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort. Fontos a sorrend, mindig bor az első, és utána következzen az alaplé. Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje és folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.

Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és 1 citrom kifacsart levét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.

A rákhoz 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kb. 3 dkg vajon kissé megdinszteljük. Hozzáadjuk a garnélát és 2 evőkanál vizet, sózzuk ízlés szerint. Amikor a rák megpuhult, citromot csepegtetünk rá.
Tálaláskor a rizsre helyezzük a rákot, majd megszórjuk még egy kis parmezánnal és frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

Tálalási ötlet: citromban is tálalhatjuk a rizst.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss