Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos fügelekvár

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A fügét megmossuk, feldaraboljuk, majd fazékba tesszük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat.
  2. Alaposan összekeverjük, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, hogy a cukor mindenhol átjárja.
  3. Feltesszük főni, majd kisebb lángon, állandó kevergetés mellett kb. 1 óra alatt sűrű lekvárt főzünk belőle (közben ízlés szerint botmixerrel pürésíthetjük).
  4. Amikor elkészült a fügelekvár, belemerjük az előzőleg kimosott, és sterilizált üvegekbe. Az üvegek tetejét lezárhatjuk csavaros tetővel, vagy celofán papírral. Ezután száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A felbontást követően tároljuk hűtőszekrényben, és néhány nap alatt fogyasszuk el.

Megjegyzés

Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintába, de úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss