Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-fokhagymás csirkecomb

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromos-fokhagymás csirkecomb elkészítéséhez besózzuk a húst, majd bedörzsöljük egy citrom reszelt héjával és a zúzott fokhagymával. A másik két citromot vékony gerezdekre vágjuk.
  2. Tepsibe tesszük a befűszerezett csirkecombokat, leöntjük 1 dl semleges ízű olajjal, majd közéjük dugdossuk az egyik citrom gerezdjeit. Alufóliával lezárjuk, hagyjuk egy-két órát pácolódni hideg helyen.
  3. Ezután 160-170 fokos sütőbe toljuk, és 1 órát pároljuk fólia alatt. Levesszük a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és rápirítunk a húsra. Tálalás előtt a harmadik citromot is gerezdekre vágjuk, és a pecsenye közé dugdossuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek