Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-fokhagymás csirke édesburgonya-pürével

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirke felsőcomb, 10 részre vágva
  • 1 fej fokhagyma, gerezdjeire szedve, pucolatlanul
  • 2 alaposan megmosott citrom, nyolcba vágva
  • 1 szűk marék friss kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • A körethez:
  • 1 kg édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).

2. Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsibe.

3. Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot, sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.

4. Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.

5. Az édesburgonyát megmostam, és sütőben puhára sütöttem kb. 20 perc alatt. Kicsit hűlt, majd a héját leszedtem, a belsejét összetörtem a vajjal egy burgonyatörővel. Ezután szitán áttörtem, hogy sima, krémes állagú legyen a pürém,megsóztam. Kevés zsíros tejszínnel dúsítottam, de ez el is maradhat. A csirke mellé ezt kínáltam köretként.

Megjegyzés

Nigella Lawson remek receptjét készítettem el, de a köret az én ötletem volt. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss