Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).
2. Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsibe.
3. Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot, sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.
4. Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.
5. Az édesburgonyát megmostam, és sütőben puhára sütöttem kb. 20 perc alatt. Kicsit hűlt, majd a héját leszedtem, a belsejét összetörtem a vajjal egy burgonyatörővel. Ezután szitán áttörtem, hogy sima, krémes állagú legyen a pürém,megsóztam. Kevés zsíros tejszínnel dúsítottam, de ez el is maradhat. A csirke mellé ezt kínáltam köretként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!