Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos félhold

MME MME
3.7/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 4 tojásfehérjét, 30 dkg kristálycukrot és 10 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk, ehhez hozzáforgatjuk a 4 tojássárgából, 10 dkg darált dióból, 20 dkg lisztből és 1 csomag sütőporból összekavart masszát. Kikent, lisztezett 2 darab őzgerincformába öntjük, és 200 fokon 20 percig sütjük.

A piskótához 30 dkg kristálycukrot, 6 tojásfehérjét és 6 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk. Ehhez hozzáforgatjuk a 20 dkg lisztből, 1 csomag sütőporból és 6 tojássárgájából összekavart masszát. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük. A megsült piskótalapot kifordítjuk a tepsiből, és hosszában kettévágjuk, majd az őzgerincformák külsejére borítjuk, és lefedjük enyhén nedves konyharuhával, hogy a piskóta felvegye az őzgerinc alakját.

A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel összefőzünk. Közben 25 dkg porcukrot és a margarint kikeverjük, majd a kettőt összedolgozzuk, és belekavarjuk a 2 citrom reszelt héját és kifacsart levét.

A két őzgerincformájú tésztát bekenjük a krémmel, majd a kihűlt piskótát ráhelyezzük, és ezt is teljesen befedjük a krémmel, majd megszórjuk darált dióval.

Ezek is érdekelhetnek