A répaszelet tésztájához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt répát, a lecsöpögtetett és apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és lereszelt héját.
Ha a lapok kihűltek, betöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.