Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-fehér csokis répaszelet

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 2 dl étolaj
  • A krémhez:
  • 6 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db citrom

Elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
  2. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt répát, a lecsöpögtetett és apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
  3. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  4. A lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét, és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük 2 db citrom kifacsart levét és 1 db citrom lereszelt héját.
  5. Ha a lapok kihűltek, betöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.

    Még több húsvéti recept >>> 

    Répatorták >>> 

    Még több sütemény >>> 

    Videóreceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss