Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos emeletes krémes

4/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 0,5 csomag szalalkáli
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • tej a gyúráshoz
  • A krémhez:
  • 1,5 liter tej
  • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 6 evőkanál porcukor
  • 15 dkg vaj
  • Valamint:
  • 8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tej hozzáadásával, hogy homogén, jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyelő részre osztjuk, vékony, téglalap alakúra sodorjuk, majd a sütőtepsi hátlapján (előtte vajjal megkenjük), 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük őket.

A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Belereszeljük a citromhéjat, végül a levét is hozzáöntjük. Botmixer segítségével krémesre keverjük.

Egy lapot alulra teszünk, rákenjük a krém felét, jön még egy lap, amelyet sárgabaracklekvárral kenünk meg, a 3. lapra kerül a maradék citrompuding, végül lefedjük az utolsó lappal.

Porcukorral megszórjuk, és 1 napra a hűtőbe helyezzük, hogy a tészta megpuhuljon.

Ezek is érdekelhetnek