Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-cukkinis minestrone leves

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk, és közepes méretű kockákra vágjuk.

Egy nagy lábosban olívaolajat hevítünk, amiben megpároljuk a zöldségeket a következő sorrendben: hagyma, fokhagyma, zeller, sárgarépa, cukkini. 1 evőkanálnyi liszttel megszórjuk a zöldségeket, és átforgatjuk, míg fel nem hevül, ettől sűrűbb lesz a levesünk. Felöntjük az alaplével, ízesítjük némi sóval, borssal. Az egészet felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és kb. 30-40 percig gyöngyözve főzzük.

Közben félidőnél hozzáadjuk hozzá a konzerv hámozott paradicsomot, levével együtt, valamint a leszűrt fehérbabot. További 15 percig főzzük, vagy ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. Pár perccel a vége előtt, szórjuk bele a kagyló- vagy gyufatésztát.

Aprítunk bele bazsalikomot bőven, belecsurgatjuk a citrom facsart levét és hozzáadjuk a reszelt héjat (utóbbiból egy keveset tehetünk félre a tálaláshoz). Kóstoljuk, majd sóval, borssal, paradicsomlével utánízesítjük.

Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a reszelt parmezán sajtot és a félretett citromhéjat.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss