Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos csicsóka sült csirkecombbal

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk. Megszórjuk sóval, borssal, a majoránnával és 1 db citrom lereszelt héjával. A tepsibe fektetjük, rámorzsolunk 2 ek vajat, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül még 30-35 percig.
  2. A csicsóka héját  körömkefével vagy mosogatószivaccsal ledörzsöljük, majd alaposan megmossuk. Hasábokra vágjuk, és megpirítjuk a vaj és az olívaolaj keverékén a felszeletelt hagymával együtt. Ezután lefedjük, és gyakori kevergetés mellett 10-15 percig pároljuk. Közben ráreszeljük az egyik citrom héját, és ráfacsarjuk a levét is.

Ajánljuk még:

Ha valaki nem szereti a savanykás ízvilágot, operálhat kevesebb, mindössze pár csepp citrommal, és a citromhéj is elhagyható!

Ezek is érdekelhetnek

Friss