Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos bárányborda

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 hosszú-csontos bárányborda
  • 1 kis csípős-hegyes paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kávéskanál koriander
  • 1+1 citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 2+3 evőkanál olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 3-4 szál menta/majoránna

Elkészítés

Előkészítés: A bordacsontok végéről minden húsmaradványt letisztítunk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait, ereit (a kívánt csípősség mértéke szerint részben vagy egészen) eltávolítjuk, és a húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A koriandert durvára törjük, a citromokat forró, folyó víz alatt megsikáljuk, és szárazra töröljük.
Elkészítés: A páchoz a paprikát, a hagymát, az áttört fokhagymát, a koriandert, a mézet és 2 evőkanál olajat tálkába teszünk, hozzákeverjük 1 citrom reszelt héját és átszűrt levét, ízlés szerint sót és borsot. Megkenjük vele a báránybordákat, jól záródó edénybe tesszük, és 3 órán (legjobb, ha egy éjszakán) át a hűtőszekrényben pácoljuk. A bordákat alaposan lecsepegtetjük, papírkendővel megtörölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 3 evőkanál olajat, beletesszük a bordákat, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük. Előmelegített tálra rendezzük őket, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A díszítéshez a maradék 1 citromot és a paradicsomot nem túl vékony karikákra vágjuk, mindkettőt a pecsenyezsiradékba forgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk. A bordák mellé-köré fektetjük, a húst bevonjuk a pecsenyealjjal, és menta- vagy majoránnalevélkével díszítve tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes főtt krumpli, rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 438 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss