Előkészítés: A bordacsontok végéről minden húsmaradványt letisztítunk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait, ereit (a kívánt csípősség mértéke szerint részben vagy egészen) eltávolítjuk, és a húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A koriandert durvára törjük, a citromokat forró, folyó víz alatt megsikáljuk, és szárazra töröljük.
Elkészítés: A páchoz a paprikát, a hagymát, az áttört fokhagymát, a koriandert, a mézet és 2 evőkanál olajat tálkába teszünk, hozzákeverjük 1 citrom reszelt héját és átszűrt levét, ízlés szerint sót és borsot. Megkenjük vele a báránybordákat, jól záródó edénybe tesszük, és 3 órán (legjobb, ha egy éjszakán) át a hűtőszekrényben pácoljuk. A bordákat alaposan lecsepegtetjük, papírkendővel megtörölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 3 evőkanál olajat, beletesszük a bordákat, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük. Előmelegített tálra rendezzük őket, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A díszítéshez a maradék 1 citromot és a paradicsomot nem túl vékony karikákra vágjuk, mindkettőt a pecsenyezsiradékba forgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk. A bordák mellé-köré fektetjük, a húst bevonjuk a pecsenyealjjal, és menta- vagy majoránnalevélkével díszítve tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes főtt krumpli, rizs illik hozzá.