Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos barackos csoda

60 perc
rafinált
átlagos
24 adag
Hozzávalók
  • Piskóta:
  • -12 db.tojás
  • -12 evőkanál liszt
  • -12 evőkanál cukor
  • -1 tasak sütőpor
  • -1 egész citrom
  • Krém:
  • -ízlés szerint porcukor
  • -ízlés szerint vanilíás cukor
  • -1 nagy doboz tejföl
  • -1 egész citrom
  • -2dl habtejszín
  • -1 csomag zselatin
  • Baracklekvár a piskóta tekercsekhez.

Elkészítés

  1. Elkészítünk 2 lap piskótát. 6-6 tojásból. 1 laphoz 6 tojás,6 kanál liszt,6 kanál cukor ,1 fél csomag sütőpor és a citrom felének a reszelt héja és a leve.
  2.  Az egyik lapot feltekerem piskótatekercsnek...és félreteszem. Ha egy picit kihült kitekerem és gazdagon megkenem házi baracklekvárral. Összetekerem és beteszem a hütőbe.
  3. A krém:1 nagy tejfölt elkeverek ízlés szerint vaniliacukorral és porcukorral. Ehez adok 1 citrom reszelt héját és levét. Kemény habbá verek 2 dl tejszínt és összekeverem a tejfölös masszával.. A végén 1 tasak zselatint a tasakján lévő utasítás szerint elkészítek és hozzáadom a krémhez. Fél órára hütőbe teszem..
  4. Előveszem a másik lapot. Megkenem a tetejét baracklekvárral. Erre ráhalmozom és egyenletesen elkenem a citromos krémet.
  5. Kiveszem a piskótatekercset a hütőből, és egyenlő vastagságúra vágom.(1-1,5 cm kb.Nekem az én tepsim szerint 24 szeletre van szükség) Rárakosgatom sorban a szeleteket .
  6. Ennek a tetejére tortazselét tettem... Főzés nélküli szintelent. Ízesítettem ezt is pici cukorral és citrom levével.

Megjegyzés

Érdemes vele foglalkozni.Isteni finom a végeredmény!Sok sikert az elkészítéséhez mindenkinek.Az elfogyasztásahiz pedig jó étvágyat kívánok! - Fegyvernekiné

Ezek is érdekelhetnek

Friss