Elkészítünk 2 lap piskótát.
6-6 tojásból.
1 laphoz 6 tojás,6 kanál liszt,6 kanál cukor ,1 fél csomag sütőpor és a citrom felének a reszelt héja és a leve.
Az egyik lapot feltekerem piskótatekercsnek...és félreteszem.
Ha egy picit kihült kitekerem és gazdagon megkenem házi baracklekvárral.
Összetekerem és beteszem a hütőbe.
A krém:1 nagy tejfölt elkeverek ízlés szerint vaniliacukorral és porcukorral.
Ehez adok 1 citrom reszelt héját és levét.
Kemény habbá verek 2 dl tejszínt és összekeverem a tejfölös masszával..
A végén 1 tasak zselatint a tasakján lévő utasítás szerint elkészítek és hozzáadom a krémhez.
Fél órára hütőbe teszem..
Előveszem a másik lapot.
Megkenem a tetejét baracklekvárral.
Erre ráhalmozom és egyenletesen elkenem a citromos krémet.
Kiveszem a piskótatekercset a hütőből, és egyenlő vastagságúra vágom.(1-1,5 cm kb.Nekem az én tepsim szerint 24 szeletre van szükség)
Rárakosgatom sorban a szeleteket .
Ennek a tetejére tortazselét tettem...
Főzés nélküli szintelent.
Ízesítettem ezt is pici cukorral és citrom levével.
Érdemes vele foglalkozni.Isteni finom a végeredmény!Sok sikert az elkészítéséhez mindenkinek.Az elfogyasztásahiz pedig jó étvágyat kívánok! - Fegyvernekiné
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!