Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos almatorta

MME MME
2.8/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • 3 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 15 dkg vaj + a formához
  • 2 kávéskanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 15 dkg rétesliszt
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

Előkészítés: Az almát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, a magházától megszabadítjuk, vékonyabb cikkekre aprítjuk, majd összekeverjük a citromlével, nehogy megbarnuljon. A tortaformát kikenjük vajjal, és meghintjük a zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A vajat a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A citromhéjat, majd a lisztet állandóan keverve apránként beleszórjuk, és simára verjük, majd a tortaformába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Az almacikkeket alaposan lecsepegtetjük, és körkörösen kissé a tésztába nyomkodjuk, de nem egészen az aljáig. A tortát a sütőben 40-50 percig sütjük (akkor jó, ha a teteje szép piros, és a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza). A tortát melegen porcukorral meghintjük, és a szélét késsel meglazítva a tortakarimát levesszük róla. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 212 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss