Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és könnyű vacsora paleosan: citrommal sült pisztráng

Sokan azt gondolják, hogy nagy munka nekiállni egy halas ételnek. Igen, biztos van olyan is, de most megmutatom, hogyan készül el nagyon egyszerűen, gyorsan egy isteni finom pisztráng.

Mint a legtöbbeknél, nálunk is a vacsora az az étkezés, ahol együtt a család, ezért szeretem megadni a módját. Ilyenkor szépen megterítek, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, és igyekszem minél finomabb ételt tenni az asztalra.

A vacsoránál fontos az is, hogy aránylag gyorsan tartalmas, de mégis könnyű étel készüljön.

A hal ebből a szempontból egy főnyeremény, ezért aztán elég sűrű vendégek a vízi jószágok a tányérunkon. Sokan azt gondolják, hogy nagy munka nekiállni egy halas ételnek. Igen, biztos van olyan is, de most megmutatom, hogyan készül el nagyon egyszerűen, gyorsan egy isteni finom pisztráng.

Citrommal sült pisztráng >>> 


Próbálkoztam már többfajta sütéssel, kettő vált be igazán. Az egyik, hogy kerámia bevonatú serpenyőbe teszünk kicsi zsiradékot, és a halak mind a két oldalát kb. 8-10 percig sütjük (a receptképen ilyen látható). A másik pedig, hogy bő kókuszzsírban sütjük ki. Ilyenkor a vajat a belsejéből kihagyjuk, csak fűszerezzük.

Érdemes a hasukat hústűvel, vagy fogpiszkálóval összefogni, hogy a citrom ne essen ki belőlük.

A serpenyős verzió szaftosabb, a bő olajban sültek viszont ropogósabbak lesznek. Mind a kettő nagyon finom!

Friss zöldsalátával és citrommal tálalva, kiadós ebéd, vagy vacsora!

Házigazdánk cikkeit és receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss