Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrommal pácolt almás pulykamell

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg pulykamell
  • 2 citrom
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyem
  • 2 teáskanál aprított friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 4 alma
  • 10 dkg vaj
  • A tálaláshoz:
  • 4 evőkanál majonéz

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

Elkészítés: Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy jól lefedhető tálkába tesszük. A hűtőben 1-2 napig érleljük. A felhasználás napján a hússzeleteket megsózzuk, és faszénparázs felett, olajozott grillrácson megsütjük a pácolt almákkal együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük. Tálaláskor a sült almákra helyezzük a húst, és amikor még forró, vajat teszünk rá, hogy ráolvadjon. Külön tálban majonézt is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag: 590 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss