Egy tálban habverővel simára dolgozzuk a tojásokat, a cukrot, sót, az olajat és a hideg tejet. Fokozatosan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet, csomómentesre keverjük és beleöntjük a citromlikőrt.Tejszín sűrűségű masszát kell készítenünk, ha szükséges tejjel vagy szódavízzel hígithatjuk a tésztát.
Fél óra pihentetés után, felforrósított, kevés olajjal megkent palacsinta sütőben vékony palacsintákat sütünk, majd megkenjük a dzsemmel.
Friss zöldparadicsom szeletekkel díszitjük, és együtt fogyasztjuk a paradicsommal. A dzsem különleges, ízletes, édes, ezért a palacsintákat vékonyan kell megkenni.
Szeptember végén, októberben sok a zöldparadicsom, ezért érdemes kipróbálni a különleges dzsemet, mely olcsó, és vele pótolható a drágább gyümölcs. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!