Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromlikőrös édes palacsinta zöldparadicsomos dzsemmel

45 perc
egyszerű
olcsó
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban habverővel simára dolgozzuk a tojásokat, a cukrot, sót, az olajat és a hideg tejet. Fokozatosan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet, csomómentesre keverjük és beleöntjük a citromlikőrt.Tejszín sűrűségű masszát kell készítenünk, ha szükséges tejjel vagy szódavízzel hígithatjuk a tésztát.
  2. Fél óra pihentetés után, felforrósított, kevés olajjal megkent palacsinta sütőben vékony palacsintákat sütünk, majd megkenjük a dzsemmel.
  3. Friss zöldparadicsom szeletekkel díszitjük, és együtt fogyasztjuk a paradicsommal. A dzsem különleges, ízletes, édes, ezért a palacsintákat vékonyan kell megkenni.

ALMÁS ZÖLDPARADICSOM-LEKVÁR >>>

Megjegyzés

Szeptember végén, októberben sok a zöldparadicsom, ezért érdemes kipróbálni a különleges dzsemet, mely olcsó, és vele pótolható a drágább gyümölcs. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss