Elkészítés: Meghámozzuk a citromot úgy, hogy a fehér részétől is megszabadítjuk. 3 napig vízben áztatjuk, naponta 2-3-szor cseréljük a vizet.
Ezután egész apró darabkákra felvágjuk a citromot, kidobjuk a citrommagot belőle.
Felteszünk 1 kávéscsészényi vizet egy lábasban, beleöntjük a cukrot, és kb. 5-10 percig kevergetés mellett főzzük. Utána beletesszük a feldarabolt citromot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehet egy kicsit hígabbra is hagyni, mert utána még úgyis szilárdul egy kicsit. Nekem kb. fél órát tartott a főzés.
Ezek után lehet üvegbe tölteni. Nagyon finom savanykás, édes és kesernyés íze van, a benne lévő citromdarabkákat pedig kifejezetten jó rágcsálni.
A citrom héját citromlikőr készítéséhez lehet felhasználni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre