Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes-teás kekszek

75 perc
bonyolult
átlagos
25 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük a hűtőben. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, egy formával kis téglalapokat szaggatunk ki belőle, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokon 10–12 percig sütjük. 
  2. A citromkrémhez vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük a cukrot, a tojást, a sárgájákat, a citromlevet és a bourbon vaníliás cukrot. Végül a krémbe csipkedjük a vajat is, és hagyjuk kihűlni. 
  3. A csokit felaprítjuk, ráöntjük a felforralt tejszínt, simára keverjük, majd a hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, kemény habbá verjük.
  4. A citrompudingból 2 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a csokihabhoz adjuk, megtöltjük vele a kekszek felét, és összeillesztjük az üres kekszekkel. A megmaradt citromkrémből mindre 1-1 kis kupacot halmozunk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss