Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 37 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 12 evőkanál meleg víz
  • 1-2 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 3 citrom
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl habtejszin
  • 6 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 6 tojást kettéválasztom. A sárgájába beleteszem a kristálycukrot és a meleg vizet, majd habosra keverem. Mikor kész, óvatosan belekeverem a lisztet. Ezután a fehérjét habbá verem, összekeverem a lisztes tojássárgájával, hozzáadom a szódabikarbónát is. Előmelegített sütőbe teszem sülni, közepes hőmérsékleten. Kb. 20-25 perc alatt készül el, akkor jó biztosan, ha egy kicsit már barnul a teteje a tésztának.

Ha kész, kiveszem, megvárom, amíg kihűl, és kicsi kockákra (kb. 3x3 cm-es) vágom az egész tésztát.

A krémhez a 3 citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom. Ehhez még adok 6 evőkanál cukrot, és hozzákeverem a tejfölt. Külön tálban habosra verem a tejszínt, míg már olyan kemény nem lesz, hogy meg lehet fordítani a tálat (ez akkor jön tuti össze, ha jéghideg a tejszín). Ezután a tejszínbe öntöm a citromos-cukros tejfölt, és óvatosan összekeverem.

Ezután jénai vagy akármilyen tálba teszek egy réteg kockára vágott piskótát, rá egy réteg krémet, megint piskóta, megint krém következik. Díszítésként egy kis csokit lehet a tetejére reszelni...

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, szinte lehetetlen elrontani... Aki nem szereti a nagyon citromos sütit, az csinálhatja 2 citromból, csak arra vigyázzunk, hogy annak a 2 citromnak elég leve legyen. - monikalma85

Ezek is érdekelhetnek

Friss