A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat szétválasztjuk. A kézi mixerrel habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját és verjük egyenként egy percig, majd hozzáöntjük a tejet is. Beleszórjuk a lisztes keveréket és összekeverjük, majd félre tesszük
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és lassú, nagy átforgató mozgulatokkal óvatosan keverjük a tésztához.
Egy 30x 40 cm-es tepsit kivajazunk, belisztezzük, beleöntjük a masszát. A sűtőt előmelegítjük 180 fok légkeverésre kapcsoljuk. A tortát 40 percigsütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e a tészta. Ha megsült,kiborítjukegy süteményes rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a citromokat megmossuk, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét. 3-4 evőkanál vízben 1-2 percig forraljuk a citrom héjat, majd hozzáadjuk a levét és a porcukrot. Forraljuk néhány percig, hogy kissé besűrűsödjön. Utána hagyjuk kihűlni és belekeverjük mascarponét és fél percig botmixerrrel habosítjuk, hogy kissé bekeményedjen.
A megsült tésztát három részre vágjuk, a lapokat megkenjük a citromos krémmel, a torta tetejére is krém kerül. Kandírozott citrushéjjal díszítjük.