Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes mákos torta

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat szétválasztjuk. A kézi mixerrel habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját és verjük egyenként egy percig, majd hozzáöntjük a tejet is. Beleszórjuk a lisztes keveréket és összekeverjük, majd félre tesszük
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és lassú, nagy átforgató mozgulatokkal óvatosan keverjük a tésztához.
  3. Egy 30x 40 cm-es tepsit kivajazunk, belisztezzük, beleöntjük a masszát. A sűtőt előmelegítjük 180 fok légkeverésre kapcsoljuk. A tortát 40 percigsütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e a tészta. Ha megsült,kiborítjukegy süteményes rácsra és hagyjuk kihűlni.
  4. A krém elkészítéséhez a citromokat megmossuk, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét. 3-4 evőkanál vízben 1-2 percig forraljuk a citrom héjat, majd hozzáadjuk a levét és a porcukrot. Forraljuk néhány percig, hogy kissé besűrűsödjön. Utána hagyjuk kihűlni és belekeverjük mascarponét és fél percig botmixerrrel habosítjuk, hogy kissé bekeményedjen.
  5. A megsült tésztát három részre vágjuk, a lapokat megkenjük a citromos krémmel, a torta tetejére is krém kerül. Kandírozott citrushéjjal díszítjük.

CITROMOS ÁLOMPITE >>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>> 

MÉG TÖBB ISTENI CITROMOS SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss