Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes leveles batyu - lépésről lépésre!

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiterítjük a leveles tésztát a sütőpapírral együtt úgy, hogy a hosszabb oldala essen felénk. Két oldalról behajtogatjuk úgy, hogy harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén, egyenletesen bevagdossuk - a képen látható módon.
  2. A citromok héját lereszeljük, kifacsarjuk a levüket. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, krémet főzünk belőle. Ha már sűrűsödni kezd, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé kihűlni, és hozzáadjuk a vajat. Még néhány percig hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A krémet a tészta középső részére kanalazzuk, a tészta felső szélét visszahajtjuk, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.
  4. A megmaradt tojást villával habosra keverjük. A tésztát megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

    LEMON CURD, AZ ANGOL CITROMKRÉM >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss