Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes emeletes süti

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • tej
  • 2 db tojás
  • 10 csapott evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag szalalkáli
  • pici só
  • A krémhez:
  • 1,2 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
  • 3,5 dl (8 evőkanálnyi) körüli sárgabaracklekvár
  • 8 evőkanál cukor
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál rostmentes sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátoldalán egyenként, 200 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével jó krémesre összekeverjük.

A sütemény összeállítása: az alsó lapra kenjük a krém felét, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, erre a maradék krémet, majd befedjük a 4. lappal.

A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép, fényes mázat kapunk. A süteményt bevonjuk vele. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss