Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrém babapiskótával

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tejfölt a cukorral és a zselatin fix-szel. Belereszelem fél citrom héját, 1 egész citrom levét is belecsorgatom, ezeket is belekeverem.

Egy másik tálban a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A tejszínhabot beleforgatom óvatosan a citromos keverékbe.

Egy mély tányérban tejet melegítek, ebben kicsit beleáztatom a babapiskótát.

Egy nagy jénai tálba először krémet rakok az aljára, a közepére a piskótákat sorakoztatom, majd a tetejére ismételten krém kerül.

Citromkarikákkal díszítem. Hűtőben, fóliával letakarva 6 órán át pihentetem.

20 perc alatt készen van az édesség. Ha jól beáztatjuk a babapiskótát, akkor elég kevesebbet is hűteni, de ha egy éjszakát akarjuk pihentetni, akkor kerüljük az áztatást.

Finom, és gyorsan elfogyó édesség.

Ezek is érdekelhetnek

Friss