A mandulás karamellához a vajat vastag falú edénybe tesszük és a cukorral és a mandulával együtt felolvasztjuk. Amikor a cukor már sötét színű, kiöntjük zsírpapírra, és hagyjuk megdermedni. Amikor kihűlt és megkeményedett, kalapáccsal apró darabokra törjük. Közben
nyeles edényben a cukrot és a bort összekeverjük, a tűzre tesszük és takaréklángon körülbelül tíz percig forraljuk. Hozzáadjuk a citromreszeléket és a citromlevet, majd kihűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük a négy tojássárgáját, felforraljuk és addig keverjük, amíg az állaga krémszerű nem lesz. Ezután a tűzről levesszük és addig kevergetjük, amíg ki nem hűl. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a krémszerű masszához keverjük, fagylaltos pohárba öntjük és a tetejét mandulás karamellával hintjük meg. Narancsszeletekkel díszítjük és babapiskótával fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre