hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cipóban sült csülök III.

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kg sertéscsülök
  • 3 babérlevél
  • 6 db borókabogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • teáskanálnyi őrölt köménymag
  • 1 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl sör

Elkészítés

Elkészítés: Hideg vízben feltesszük főni a csülköt a babérlevéllel, a borókabogyóval és a fokhagymával. Addig főzzük, míg a csontjáról könnyen lejön a csülökhús.

Ha megfőtt, a csülökből a csontot kivesszük, és a húst 4 részre vágjuk, hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a tésztát. A lisztet, a sót, az őrölt köményt, a tejben felfuttatott élesztőt 4 dl sörrel összedolgozzuk, és kb. 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtás után 4 részre osztjuk. 1-1 darab tésztába a csülökdarabokat belegöngyöljük.

Kizsírozott tepsibe rakjuk, és tojással megkenjük a cipókat, majd 210 C-fokos sütőben pirosra sütjük.

Köretként párolt fehér káposztát vagy bármilyen más köretet kínálhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek