Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cinnabon - fahéjas csiga

90 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Tészta hozzávalói:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • csipet só
  • Töltelék hozzávalói:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg őrölt fahéj
  • 5-6 dkg margarin
  • Krém hozzávalói:
  • 20 dkg krém sajt (mascarpone)
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml vanília aroma
  • Szóráshoz:
  • kb. 10 dkg vágott, pirított dió

Elkészítés

  1. A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
  2. Közben megpirítjuk a diót, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
  3. A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.
  5. Amíg pihen, addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.
  6. A pihentetett csigákat előmelegített sütőben180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére rákanalazzuk a krémet, és végül megszórjuk a pirított dióval.

FAHÉJAS-BUNDÁS ALMA FALATKÁK

RIZSKOCH BARACKLEKVÁRRAL 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 20 csiga készül. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss