Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A zserbó, mint klasszikus magyar sütemény sokak kedvence, ám nem csak dióval és baracklekvárral készülhet! Létezik egy mákos, szilvalekváros verziója is, ami ugyanolyan, sőt talán még az eredetinél is finomabb! Videón mutatjuk a receptjét.
Vidék Íze
Kis hazánkban nincs ünnep zserbó nélkül: ugyan ezt a diós-lekváros finomságot egész évben készítjük, a cukrászdákban is folyamatosan kapható, a legtöbb mégis húsvétkor és karácsonykor fogy belőle. Bár a neve franciás eredetre utal, mi magyarok mégis a sajátunknak érezzük. Vajon mi az igazság?
PATAKY KRISZTINA
Zserbó, flódni, bejgli, darálós karika, patkó és kifli - a karácsony elképzelhetetlen ezek nélkül az ínycsiklandó és ellenállhatatlan diós sütemények nélkül. Íme a 18 az idei kedvencek közül. Sütésre fel!
HappyGirlKitchen
Ha a családban glutén- vagy laktóz-, esetleg tejfehérje-érzékeny van, az ünnepi süteményt jó lenne úgy elkészíteni, hogy ő is tudjon enni belőle. Mivel zserbó nélkül a legtöbben elképzelni sem tudják a karácsonyt, most mutatunk egy fantasztikusan finom mézes-mandulás zserbót, amit mindenki bátran fogyaszthat.
Kard Sándorné
Jasinka Ádám
A zserbó nem túl bonyolult sütemény, ám annál finomabb. Jó tészta, finom cukros dió, ízletes baracklekvár és étcsokoládé kell hozzá, hogy teljes legyen az ízélmény. De mit csináljunk, ha nincs otthon lekvár? Mivel helyettesíthetjük?
Kósa Kolos
Videó
Aki imádja a zserbót, és azok közé tartozik, akik úgy gondolják: enélkül nincs karácsony, viszont fázik az elkészítésétől, annak ajánljuk ezt az egyszerűsített változatot, ami ugyanolyan finom, és kerek formában sütve, kidíszítve extrán ünnepi külsőt kaphat! Íme a zserbópite!
Lilalicsi
Borbás Marcsi trükkjétől olyan íze lesz a zserbónak, mintha a nagymama készítette volna. Ez a megoldás ráadásul akkor is kapóra jön, ha elfogyott vagy elfelejtettünk venni étcsokoládét, tortabevonót!
Minden családban van egy jól bevált zserbórecept, így biztosan nálad is lapul egy a nagyi receptes könyvében. Vagy mégsem? Ne ess kétségbe, mutatunk hat nagyon finom zserbóreceptet a klasszikustól a sütés nélküli finomságig.
Vass Lászlóné
Ha igazi zserbóélményre vágytok, de eszetek ágában sincs órákat tölteni a konyhában, akkor ez a zserbógolyórecept csak rátok vár. Legyen szó egy átlagos hétvégéről vagy valamilyen ünnepről, ezzel a desszerttel tuti nyerők lesztek. Gyors és pofonegyszerű!
Fegyverneki Gyuláné
Ha nincs időd már egy egész tepsi zserbót megsütni, vagy elrontottad, nem lett jó a tészta, de mégsem szeretnéd ha az ünnep enélkül a klasszikus nélkül múlna el, akkor készíts zserbó pohárkrémet! Pinczel Orsi, cukrász a Mindmegette sorozatában megmutatja, hogyan készíthetitek el ezt a mennyien krémes-diós desszertet.
Fotó/Videó: Horváth András
Gáspár Bea a Mindmegette konyhájában most egy igazi klasszikus süteményt, zserbót készített. A végeredmény szerintünk tökéletes lett, Bea receptjét követve pedig nálatok is garantált a siker. Próbáljátok ki!
Gluténmentes Íz-Lik
Török Zsuzsa
Számodra sincs karácsony a rétegezett csoda nélkül? A közkedvelt ünnepi desszert tésztája többféle módon készülhet, és három, négy vagy öt lapot is süthetsz belőle, de a klasszikus töltelékbe mindegyik változatnál házi baracklekvár és sok dió, a süti tetejére pedig vastag csokiréteg dukál.
Szepesi Ágnes
Sorozatunkban hétről-hétre összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Világosan látszik, hogy egyre erősebbek az ünnepi receptek. Akadnak olyan finomságok is a válogatásban, melyek már hetek óta tanyáznak a legjobbak között. Ez nem is csoda, hiszen jövő héten karácsony!
Nemes-Pádár Csilla
Véget ért a „Mit eszik az ország?” nagy sütifelmérése, ami megmutatja, mely finomságok a magyarok kedvencei. A kutatás azt is vizsgálta, hogy hol szerezzük be a süteményeket, hol keresünk az elkészítésükhöz recepteket, milyen típusú tésztát fogyasztunk szívesebben, illetve ízek vonatkozásában merre húz a szívünk.
A zserbó az a desszert, ami a legtöbb családnál egyszerűen nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Hogy mi a titka? Talán a sok dió, a házi baracklekvár, az extra puha tészta és a lágy csokimáz. De a hagyományos verzión túl még jó néhány változatban elkészíthető, például mézzel, zabkeksszel, vagy épp durvára vágott dióval. Nálatok melyik a kedvenc?