Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Nemes-Pádár Csilla
Videó
Egy egyszerű zöldséglevesből is lehet tartalmas, laktató fogás, ehhez pedig nem kell más, mint egy szuper levesbetét. Kipróbáltuk az olvasóink által is nagyon kedvelt sajtgombócot és pillanatok alatt a kedvencünk lett.
MME
Ha ebben a cudar, őszre hajazó időben egy kis levest kívántok, egyáltalán nem vagyunk meglepve, hiszen mi sem vagyunk ezzel másképp. Épp ezért most egy olyan egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis laktató levest hoztunk nektek, ami jól jöhet ilyen helyzetben! A leves egy kevés felkockázott csirkemellel vagy sertéskarajjal továbbfejleszthető.
Paprika Ágnes
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy pofonegyszerű zöldségleves készül grízgaluskával.
Rozsnyai Gabriella
Télen jólesik egy melegítő krémlevessel bekuckózni! Ez a "mindent bele" zöldségkrémleves, sajtospirítóssal tényleg gyorsan elkészül, és neked csak bele kell dobálnod a hozzávalókat leveskészítőbe, majd megenni a vacsorát!
Cikk
Nem szereted bolti leveskockákat, de a gyorsan előállítható leveseket, mártásokat, főzelékeket annál inkább? Mutatunk 4 különféle alapléreceptet, amit jégkockatartóban lefagyasztva, bármikor előkaphatsz, ha szükséged van rá!
Miután kimászunk a téli álomból, jól esik a tavaszban ébredni, ám néha extrém záporok kíséretében kapjuk az ébresztőt. Íme 7 isteni, melengető leves a borús napokra!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Pataki Nóra
Török Zsuzsa
Nyáron nyerő a fejtettbab-leves. Azt hitted, ugyanúgy kell főzni, mint a szárazbablevest? Hát nem!
A színes őszi zöldségek a lehetőségek széles tárházát kínálják leves készítéshez. Ilyenkor, amikor beköszöntenek a hűvösebb napok, jólesik a meleg, folyadékban gazdag étel.
Szekeres Lajosné Klári
A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mindig nagyon fontos A felkészülés során pedig nem csak egészségünkért, de az ideális alakunkért is sokat tehetünk, ha sűrűn fogyasztjuk a sorozatunk mostani részében bemutatott italokat.
A leves egyik fontos hozzávalója a levesbetét. A tortellini pedig a levesbetétek királynője. Próbáljátok ki, megéri!
WM
A hűvös idő beköszöntével megnő az igényünk a meleg levesekre. A gazdag, gőzölgő, csontjainkat is átmelegítő ételre, amelyben minden megtalálható, igazi egytálétel. A klasszikus levesek mellett számtalan könnyen elkészíthető változatot is érdemes kipróbálni a szezon termékpalettájának felhasználásával.
A minestrone egy rendkívül egyszerű, nagyon jól variálható leves, amelyet készíthetünk a cucina poverának (olyasz szegénykonyhának) megfelelő egész puritán változatban, de akár úgy is, hogy a sok összetevőnek hála megálljon benne a kanál.