Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Titokban te is csak azért használsz szárított zöldfűszereket, mert nincs türelmed a friss levek eltávolításához a szárról? Akkor mutatjuk a legtutibb módszert, hogy mindig zsenge fűszerek kerüljenek az ételbe!
A nyár és kora ősz friss zöldfűszereit különböző módszerekkel tartósíthatod - lássuk, hogyan, mindegyiknek az előnyeivel és a hátrányaival együtt!
Videó
Mautner Zsófi egy igazán könnyű, tavaszi borscs levest főz zöld fűszerekkel, sóskával, spenóttal és medvehagymával. Ráadásul ez az előétel amellett, hogy finom, egy valódi vitaminbomba is!
Petrezselyem, snidling, citromfű, majoránna - ízletesek, szépek, sőt, legtöbbjük gyógyhatással is bír! Egy-két cserép növényke a legkisebb konyhában is elfér - ideje beszerezni mindegyikből egy.egy tővel!
Zseniális növény: vetés után két héttel már szüretelheted – a lakásban. Télen, ha friss zöldet ennél, a zsázsa jól jöhet.
Mindmegette
Hosszú ideig gyönyörködnél bennük? Szeretnéd, hogy megőrizzék zamatukat? Adunk néhány tippet a zöldfűszerek gondozásához és felhasználásához.