Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Gáspár Kata
Videó
Egy főzelék - ha habarással készül - glutént- és laktózt is tartalmaz. Ha viszont az alábbi módszer szerint készítitek el, egy isteni "mentes" fogást kaptok, amelyből a család érzékeny tagjai is bátran falatozhatnak. Íme a zöldbabfőzelék gm és lm változata.
Cikk
Wessely Márta
Bármennyire is magunkénak érezzük, a zöldbab Amerika ajándéka. A Közép- és Dél-Amerikában őshonos növényt arrafelé már az ókorban háziasították, Európába azonban csak Kolumbusz második útja után jutott.
Kard Sándorné
Malmos Szilvia
MME
Bár fagyasztva egész évben kapható zöldbab, nyáron azért érdemes frissen fogyasztani. Hiszen a levestől a zöldségköreten és a rakottason át a főzelékig rengeteg finomság készülhet belőle! Íme 13 recept, amivel nem nyúlhattok mellé.
Bár fagyasztva egész évben kapható, szezonban érdemes frissen fogyasztani. A zöldbabból leggyakrabban főzeléket, levest vagy egytálétel készítünk, ezért össze is gyűjtöttük a kedvenc receptjeinket.
Babiczky-Pfliegel Dóra
Nem csak a lányaim, de a férjem is odáig van a tésztaételekért (szerintem mindannyian látens olaszok), én azonban igyekszem néha kicsit csalni, és egészségi, illetve hiúsági okokból az eredetileg tésztával készült ételeket diétásabb verzióban újragondolni. Így született ez a recept is! Új tippek bloggerünktől!
Habliliom
A zöld- és sárgahüvelyű bab a júliusi zöldségeskertek és piaci standok egyik legfrissebb és zsengébb zöldségféléje. A szezon rövid ideig tart, érdemes minél több, gyorsan elkészíthető fogásba komponálni!