Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az elmúlt években egyre többször találkozunk a zero waste kifejezéssel. Nagy kérdés, hogy megmenthetjük-e a bolygót, ha változtatunk az életünkön és megpróbálunk „nulla hulladékot” termelni a hétköznapok során, vagy egyszerűen csak a saját életünket tesszük könnyebbé, olcsóbbá az átgondolt, pazarlás nélküli élettel.
Június 18. a Fenntartható Gasztronómia világnapja. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezésére létrejött esemény 2016 óta a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, az ökológiai lábnyomunk csökkentésére hívja fel a figyelmet. Gálicz István a METRO Vevőakadémia séfje és Pohner Ádám, a 2018-as Bocuse d’Or hazai győztese, a méltán híres balatonszemesi Kistücsök séfje e filozófiát járta körbe egy, a METRO szervezte gasztroworkshopon.