Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A mikroműanyagok mindenhol ott vannak: belekerülnek az ételünkbe, az ivóvizünkbe, így a szervezetünkbe is. De vajon milyen hatással van ez ránk?
Újabb lesújtó adatokat közölt az Egészségügyi Világszervezet. Legfrissebb, Európára koncentrált felmérésükből kiderült, hogy a felnőtt lakosság 59 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, amiben Magyarország is nyakig benne van. A kutatás eredményéről az ENSZ szakosított szervezete számolt be az elhízásról összeállított éves jelentésében.
Videó
Egy friss kutatás szerint, egyre többen törekednek arra, hogy minőségi élelmiszerek kerüljenek az asztalukra, ám az étkezéssel kapcsolatos, évtizedek óta velünk élő tévhitek miatt igencsak távol vagyunk az egészséges táplálkozástól. Új, 4 részes videósorozatunkban, a téma szakértőinek segítségével a cukorról, a sóról, a zsírról és a rettegett E-számokról terjedő városi legendákkal szeretnénk leszámolni. A mai rész a sóé.
A vashiány az egyik leggyakoribb betegség a gyermekek körében, de a lisztérzékenység is közel 3 millió embert érint Európában – derül ki a WHO adataiból. Mindkét betegségért főként az idő előtt vagy helytelenül megkezdett hozzátáplálás felelős.