Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Tavasszal is nagyon fontos a különböző immunerősítők és vitaminok biztosítása. Ha te is tanácstalan vagy, hogy melyik terméket válaszd, arra itt a legjobb megoldás: pótold a vitaminokat természetesen.
Reggeli mínuszok, korai sötétedés, csapadékos időjárás. A hidegre szervezetünk is aktívan reagál, számos vitaminra, ásványi anyagra fokozottabban szükségünk van, melyeket pótolnunk kell, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, és megelőzzük a különböző hiánybetegségek kialakulását. Hogyan tehetjük ezt meg a lehető legegyszerűbben és legváltozatosabban? Egy dietetikus tippjei következnek!
Az áprilisi tél után úgy néz ki, végre egy igazán meleg, napos hétvége vár ránk. Érdemes lesz korán kelni, és körülnézni a piacon, hogy a tavasz a tányérunkon is megjelenjen. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, összeállítottunk két hamisítatlan, vitamindús menüsort hétvégére. Neked csak választani kell – no és gyorsan megfőzni, megsütni a finomságokat!
Ha ősztől–tavaszig te is úgy érzed, kevesebb az energiád, miközben egyre többet szeretnél enni, jó, ha tudod: nem vagy ezzel egyedül. Télen jelentős változások mennek végbe a szervezetünkben, ami kihat az anyagcserénkre, ezáltal a közérzetükre is.
Elcsépeltnek hangzik ugyan, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ősztől tavaszig tartó időszakban csökken a normál táplálkozással bevihető vitamin és nyomelem mennyisége, ezért szükség van a vitaminok és nyomelemek pótlására. Mit tehetünk, hogyan biztosítsuk szervezetünk számára a nélkülözhetetlen anyagokat?
Fanny magazin
Amikor valaki babát vár, természetes, hogy mindent megtesz azért, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa születendő gyermeke számára. A kismama egészséges életmódja ennek egyik legfontosabb alapköve, mindez pedig sokaknál akár egy kisebb életmódváltást is szükségessé tehet a terhesség alatt.
Szeretnél megszabadulni néhány pluszkilótól? Semmi probléma. Ez a gyümölcs az egyik legnagyszerűbb alakkímélő finomság, ráadásul tele van vitaminnal, így az egészségünk megőrzésében is komoly szerepet játszik az alma.
A tavasz beköszöntével nem csak a hosszú tél során hiányolt napsütést érdemes élvezni, de szervezetünk kiürült vitamin- és ásványianyag-raktárát is fontos feltölteni. Ha ezt elmulasztjuk, könnyebben betegszünk meg, gyerekeink pedig számos népbetegségben - úgy, mint elhízás és diabétesz - érintettek lehetnek.
Számtalan tévhit kering a köztudatban a vitaminokkal kapcsolatban, és ha ezeket készpénznek vesszük, azzal nem teszünk jót a szervezetünknek. Lássuk, mi az igazság a nyári vitaminpótlásról!
Az idei, hideg és elhúzódó téli időszak alaposan próbára tesz mindenkit, teljesen lemerítve a szervezet tartalékait. Mit tegyen az, aki ilyenkor is szeretné biztosítani a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat?
Január végére a szervezet vitaminraktárai igencsak kiürülnek, még akkor is, ha egész télen odafigyeltünk az egészséges táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcsbevitelre. De milyen a jó vitamin, ami hatékony és segít megőrizni egészségünket?
Fehér vagy barna rizs? Piros vagy zöld alma? Nem csak látványbeli különbségről van szó, annál sokkal többről! Eláruljuk, mi, hogy segítsünk a döntésben.
A túlzott C-vitamin a vesebetegeknek, a túl sok A-vitamin elsősorban a kismamáknak lehet veszélyes. A vesebetegeknek a D-vitaminnal is vigyázniuk kell, amelynek felszívódását gátolhatják bizonyos savlekötők, melyek még a magnézium szintet is túlzottan megnövelhetik. A várandós nőknek az élethelyzetükhöz illesztett folsavbevitelre lehet szükségük – egyebek mellett ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor a vitaminpótlásról gondolkodunk.