Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Csupán csak néhány percre volt szüksége a férfinak, hogy elpusztítson egy 2 kilós kebabtálat. Igaz, nem ma kezdte a versenyevést, de a 8000 kalóriát tartalmazó ételt szinte rágás nélkül küldte le a gyomrába, így nem csoda, hogy még őt is megviselte. Erre még senki nem volt képes előtte a megadott időn belül.
Promóció
Elindult az ország legpatinásabb és legnépszerűbb környezetszépítő megmérettetése, amelyre május 1-ig jelentkezhetnek a települések.
Mindmegette
Zseniálisan teljesített Kismárton Máté, a nagyatádi cukrászfiú a stuttgarti Kulináris Olimpián, ugyanis A nagyi és a rabló című alkotásával elhozta az aranyérmet. Az olimpia történetében most először nyert magyar versenyző maximális pontszámmal.
Top100 Bor
Igazi álommeló a borkóstolók munkája, hiszen nincs más dolguk, mint végiginni a legfinomabb borokat, és mindezért ráadásul fizetséget is kapnak! De hogyan csinálják, hogy mégsem lesznek részegek a nap végén?
A Szaft ’N Burger 2023 szeptember 2-án már harmadik alkalommal hívja Debrecen városába a hamburger hazai szerelmeseit, ahol kiválasztják az ország burgere verseny győztesét.
Az idén 12. alkalommal megrendezett Év kenyere verseny második körös zsűrizése is lezajlott. Idén is három kategóriában lehetett nevezni a versenyre, így Szent István napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény termékkategóriákban várta a Magyar Pékszövetség a pékárukat. A döntőbe összesen 27 mestermű jutott – mutatjuk a listát!
Idén ismét összegyűltek a legmenőbb pizzások Olaszországban, és tegnap elkezdődött a megmérettetés. A Magyar Pizzaválogatott mellett Szabadfi Szabi immár ötödször indul a zömmel olasz pizzások között.
Kovács Lázár még március elején szenvedett balesetet, miközben egy versenyre készült. A séf egy rossz mozdulat miatt belevágott a hüvelykujjába és a tenyerébe.
Videó
Első ránézésre igen nehéz elhinni, hogy a 32 éves Leah Shutkever valójában egy profi versenyevő, aki annyira jó a „sportágában”, hogy ma már huszonhétszeres Guinness-rekorder. Így nem csoda, hogy legutóbb Anglia legnagyobb reggeli kihívását is sikerült teljesítenie úgy, hogy azzal újra abszolút rekorder lett a kategóriában.
Biztosan te is tapasztaltad már, hogy karácsony után, a két ünnep között piszkosul nehéz visszarázódni a munkába, főleg ha a szabadságokból is kifogytál már. Na, de mi van akkor, ha egy olyan irodában kéne melóznod, mint amilyenben Monika?
Pillanatok alatt egy újabb kihívás elé állították a Séfek séfe legutóbbi adásban összeállt három séf csapatát. Olyan alapanyagokból kellett dolgozniuk, melyektől sokan már csak a puszta látványtól is sírva fakadnak. Igen, előkerült a molylepke lárva, az éticsiga és a fésűkagyló is. A végeredményt az Exatlonistáknak kellett megkóstolniuk úgy, hogy fogalmuk sem volt arról, mit esznek.
A Grapoila olajsajtoló mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards-on. A cég olajai és lisztjei túlzás nélkül levették a lábukról a zsűritagokat, akik a hagyományhoz hűen ezúttal is vakon kóstoltak, hogy semmi ne befolyásolja az ítéletüket.
2007 óta választják meg Magyarország tortáját, azaz az ország tortáját. Idén Füredi Krisztián tortája, a Curiositas lett a nyertes. A zsűrinek minden évben nehéz dolga van, cikkünkben az elmúlt 5 év nyertes tortáját mutatjuk be.
Kyle Gibsont csak úgy ismerik Északkelet-Angliában, mint a régió legfiatalabb és egyben legnagyobb étvágyú evőbajnokát. Az elismerés nem véletlen, hiszen a 21 éves srác gond nélkül tol le 100 darab csirke nuggets-et 10 perc leforgása alatt úgy, hogy még éhes is marad. Mint mondja, ha lehetősége lenne rá, további 150-et is simán meg tudna enni.
A lángos nem csak a strandszezon egyik elengedhetetlen étele. A lángossütők találékonyságának köszönhetően ráadásul napjainkban a klasszikus verziókon kívül fogyaszthatjuk juhtúróval-csülökkel vagy virslivel töltve, de kaphatóak már édes változatok is. Mégis a legtöbben annyit tudunk kedvencünkről, hogy kelt tésztából készül, és bő olajban sütik. Most összegyűjtött néhány érdekességet erről az egyedülálló hazai street foodról, amit szinte bármikor beszerezhetünk, illetve elkészíthetünk.