Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A legtöbb ember el sem tudja képzelni a reggelt kávé nélkül. Ha te is közéjük tartozol, ráadásul szeretnél megszabadulni néhány kilótól, egy meglepő összetevő hozzáadásával a kávédból is varázsolhatsz fogyasztószert.
Húsevő diétát tart, és naponta fél kiló vajat is megeszik egy angol testépítő. A 28 éves férfi azt vallja, hogy az étel energiát szolgáltat, a test működéséhez szükséges, így az evés nem élvezet, hanem feladat.
A vaj az egyik leggyakrabban használt, legnépszerűbb élelmiszerünk, amivel kapcsolatban elég sok tévhit él az emberek többségében. Összegyűjtöttük az öt leggyakoribb mítoszt, és persze eláruljuk az igazságot is.
A pisztáciavaj tökéletes kenyérre vagy puffasztott rizsre kenve, de szendvicsekhez, palacsintákhoz, vagy akár házi készítésű süteményekhez, esetleg salátákhoz is bátran adhatjuk. Nemcsak finom, hanem egészséges is, ezért tényleg érdemes kipróbálni legalább egyszer az alábbi videós receptet alapján. Azt viszont garantáljuk, hogy az első nem az utolsó alkalom lesz.
Biztosan veled is előfordult már, hogy nem vetted ki időben a vajat a hűtőből, esetleg a fagyasztóból, pedig a recept szoba-hőmérsékletű vajat írt. Nagy segítség ilyenkor a mikró, ám hiába vagy résen, sokszor forró, folyékony zsiradék lesz a végeredmény. Most mutatunk egy egyszerű trükköt, ami segít, hogy tökéletes legyen a vaj állaga.
Hűtőben vagy a konyhapulton tároljuk a vajat? Ez a kérdés állandó vita tárgya, pedig az igazság az, hogy a vaj teljes biztonságban van szobahőmérsékleten is, hiszen rendkívül magas zsírtalrtalma miatt, kevésbé hajlamos a baktériumok elszaporodására - annak ellenére, hogy tejtermék. Persze, vannak aranyszabályok, amiket érdemes szem előtt tartani!
A profi cukrászok számtalan trükköt tudnak, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Az egyik ilyen fortélyt most megosztjuk veled – ha imádod a csokis sütiket, mindenképpen próbáld ki!
Videó
A margarinok műélelmiszerek, amelyek hidrogénezéssel készülnek, és tele vannak transzzsírsavakkal… Még mindig ilyen és ehhez hasonló tévhitek, városi legendák keringenek erről a népszerű élelmiszerről – most következzenek ezek közül a leggyakoribbak!
A vaj fantasztikusan finom zsiradék, aminek ízét tovább fokozhatjuk, ha megbarnítjuk. Az eljárás nem bonyolult – karamellizáljuk a vajat – de könnyű elrontani, ugyanis a zsiradék nagyon hamar megéghet. Hogy ez ne forduljon elő, és élvezhessük a telt, diós ízvilágot, mutatjuk, hogyan hevítsük a vajat tökéletesre!
Hogyan lesz gyorsan kenhető a hűtőben állt vaj? Hogy nyissunk ki egyszerűen egy üveg bort, ha nincs kéznél dugóhúzó? És hogyan aprítsunk fel bosszúság nélkül egy vöröshagymát? Íme 3 konyhai trükk, amit jó tudni.
Mikrohullámú sütőben olvasztani a vajat jó ötlet, azonban vigyázni kell: elég néhány perc, és a vaj felrobbanhat.
Vajra van szükség a recept szerint, de nincs otthon, vagy egyszerűen szeretnél mást kipróbálni? Ne ess kétségbe, van megoldás! Íme néhány ötlet, amivel kezelheted a pánikhelyzetet és ráadásul mindegyik helyettesítő finom is.
Semmit sem egyszerűbb elkészíteni a krumplipürénél- gondolják sokan, azonban, mint a legtöbb szimpla ételt, ezt is lehet mennyeien finomra, és csirizesen rémesre csinálni. Ami a változatokat illeti, két irányba tudsz elmenni: a franciás, vajas-krémes, vagy a habos, inkább tejes felé. Bárhogy is szereted azonban, ha jó pürét szeretnél, van néhány pont, amit minden verziónál be kell tartanod. Íme néhány tanács Déri Szilvia bloggertől, alias Házisáfránytól.
Takács Éva
Nem egyszerű eldönteni, hiszen mindkét terméknek vannak előnyei és hátrányai. Lássuk, melyek ezek, és azt is, hogy mikor érdemes a vajat, és mikor a margarint választani!
Van, aki a kedvenc pizsamája nélkül nem utazik sehová, van, aki semmi pénzért nem használná a szállodák tusfürdőjét vagy samponját, csakis a sajátját - és van, aki vajjal a bőröndjében száll csak repülőre. Ez utóbbiak, gyaníthatóan nem túl széles táborához tartozik Kate Beckinsale színésznő is - ám erre alapos oka van.